Makay Robin: “Nagy büszkeséggel tölt el, hogy a Cigánd SE felnőtt csapatának pályaedzője lehetek”

December elején beszámoltunk róla, hogy Makay Robin lett a Cigánd SE felnőtt csapatának pályaedzője. A felkészülés kezdetével természetesen a fiatal tréner is megkezdte munkáját. Megkértük, hogy mutassa be magát, beszéljen az eddigi pályafutásáról valamint, hogyan telt az elmúlt hete, és legvégül miképpen látja Egyesületünket.

– Mit kell tudnunk rólad, hogyan alakult játékos és edzői pályafutásod?

– Játékosként, Nyírbátorban nevelkedtem és a nevelőegyesületemben, a Németh Károly irányította NB2-es csapatban mutatkozhattam be a felnőtt csapatban 2000/2001-es bajnokságban. Ezt követően az iskolai tanulmányok miatt fel kellett hagynom egy időre a nagypályás futballal, de két év elteltével újra a Nyírbátori FC színeiben kezdtem el focizni. 2005-ben egy autóbalesetet követően abba kellett hagyni az ezen a szinten történő labdarúgást, és innentől már tényleg csak hobbiként űztem több megyei csapatban is ezt a játékot. Edzőként, Nyírvasváriban kezdtem el dolgozni ahol a helyi ifjúsági csapatot irányítottam, majd egy kisebb szünet után a nyírbátori női csapat edzője lettem. Ezzel párhuzamosan az idei évtől Nyíregyházán kezdtem el irányítani Kis Jánossal együtt az NB2-es férfi és női futsal csapatot.

– Milyen céllal érkeztél Cigándra?

– Először is, meg kell köszönjem Fogarasi Zoltánnak a lehetőséget, amit már nem először ajánlott fel, de eddig különböző okok miatt nem tudott létrejönni a közös munka, aztán pedig köszönettel tartozom a Nyírbátori FC vezetőségének, hogy támogatásukkal biztosították a fejlődésem lehetőségét. Nagy megtiszteltetés és tényleg nagy büszkeséggel tölt el, hogy a Cigánd SE felnőtt csapatának pályaedzője lehetek. Ezzel pedig nem is lehet más célom, minthogy a tudásom legjavával szolgáljam és lehetőség szerint öregbítsem a Cigánd SE hírnevét.

– Egy hét után mennyire tetszik ez a feladat?

– Az eltelt egy hét után ki merem jelenteni, hogy nagyon szimpatikus és a lehetőségeihez képest igazán profi gondolkodású egyesület tagja lettem, így a rám bízott feladatokat nagy örömmel és még nagyobb lelkesedéssel igyekszem elvégezni. Egyértelműen tetszik a munkamorál.
– Mit gondolsz a játékosállomány képes lehet a végső sikerre?

– Egyértelműen alkalmasnak tartom a jelenlegi keretünket a siker eléréséhez, már csak a tabellán elfoglalt jelenlegi helyezésünk is ezt mutatja. Nagyon profi gondolkodású játékosok alkotják a keretet, akik mindannyian tisztában vannak az előttük álló lehetősséggel és nap mint nap megfeszítve dolgoznak azért, hogy a végén mindenki ünnepelni tudjon. Úgy érzem a keret minden tagja éhes a sikerre.

– Akkor célba érhetünk a szezon végeztével?

– Úgy gondolom, hogy a klub minden tagja tudása legjavát igyekszik nyújtani a közös cél érdekében és mindenki egy irányba húz, aminek véleményem szerint nem lehet más következménye csak a kitűzött cél elérése.

N É V J E G Y

12476083_926861557401976_2065977224_n

Makay Robin Szül. hely, idő: Fehérgyarmat, 1983. május 26.

 

Szóljon hozzá!